Contact

PsychO2
Prins Albertstraat 49
8800 Roeselare
051 69 57 66
info@psycho2.be

Groepstherapie volwassenen


Groepspsychotherapie


Bij groepspsychotherapie wordt er psychotherapie aangeboden aan een groep van minimum 5 personen. Er wordt rond bepaalde thema’s gewerkt. Er wordt aangeleerd hoe te leren communiceren vanuit de binnenkant, het uiten van innerlijke gevoelens, het leren stellen van grenzen en het aannemen van een assertieve houding. De sessies duren 1,5 uur en er worden minimum 5 opeenvolgende sessies gepland.


Relaxatietherapie


Bij relaxatietherapie worden 5 sessies in groep aangeboden van 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van de grootte van de groep). Technieken worden aangeleerd om tot rust te komen, te ontspannen, beter te slapen , minder te piekeren/meer in het nu zijn, bewust te worden van jouw lichaam en hiernaar te luisteren (bodyscan, ademhalingsoefeningen, visualisaties, bewegingsoefeningen, ...). De sessies bestaan uit een combinatie van oefeningen en psycho-educatie (o.a. over stress, slaaphygiëne, ...) en op het einde is er een ronde om terug te koppelen over de ervaring. De doelgroep bestaat uit (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die moeite hebben met ontspannen, moeilijk kunnen slapen, last hebben van hyperventilatie, ademhalingsmoeilijkheden, stress, ... De sessies gaan door in een groepje van maximum 6 personen. Er zijn matjes voorzien voor een comfortabele houding, maar eigen materiaal mag ook worden meegebracht.


Assertiviteitstraining


Bij assertiviteitstraining worden 5 sessies in groep aangeboden van 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van de grootte van de groep) waarin uitleg wordt gegeven over assertiviteit (basismodel, ik-boodschap, ...), stilgestaan wordt bij eigen gevoelens en waarden en normen, non-verbale communicatie, geoefend wordt met voorbeeldsituaties en eigen situaties via rollenspel. Er is kans op uitbreiding van de sessies of een terugkomsessie indien dit wordt gevraagd.

De doelgroep bestaat uit (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die willen leren om op een betere manier emoties te uiten, nee te zeggen, grenzen te stellen, meningen te uiten op een geweldloze manier, grenzen te stellen, ... De sessies gaan door in een groepje van maximum 6 personen. Er is een balans tussen educatie/theorie en oefenen, delen van situaties in groep.


De start van een nieuwe reeks therapie in groep wordt steeds aangekondigd via het item “nieuws” op onze frontpagina of via de facebookpagina van PsychO2.

Contact

PsychO2
Prins Albertstraat 49
8800 Roeselare
051 69 57 66
info@psycho2.be

De site maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren. Door op akkoord te klikken of verder te surfen, verklaart u zich akkoord met onze privavyverklaring en ons cookiebeleid. Meer info Akkoord