Contact

PsychO2
Prins Albertstraat 49
8800 Roeselare
051 69 57 66
info@psycho2.be

Psychodiagnostiek volwassenen


Psychodiagnostiek kan op eigen vraag gebeuren, maar ook op vraag van een hulpverlener die doorverwijst. Bij het psychodiagnostisch onderzoek in PsychO2, worden steeds minstens twee teamleden betrokken. De visie van de teamleden wordt daarna intern besproken, waarna een advies wordt uitgebracht.

Het aantal keer dat u dient langs te komen voor onderzoek, hangt af van de onderzoeksvraag. Onderzoek kan gebeuren naar ADHD, autisme, persoonlijkheid. Wanneer het aangewezen is, kan ook de dichte omgeving (gezin, familie) bij het onderzoek worden betrokken.

Volgende psychodiagnostische onderzoeken kunnen worden uitgevoerd:


Intelligentieonderzoek


De WAIS-IV wordt afgenomen bij personen ouder dan 16

Intelligentieonderzoek kan informatie opleveren over iemands intellectuele capaciteiten en leervermogen. Het kan een indicatie bieden over de studierichting die kan worden gekozen. Ook kan een problematiek van hoogbegaafdheid aldus worden aangetoond.


Persoonlijkheidsonderzoek


Bij persoonlijkheidsonderzoek wordt een MMPI uitgevoerd. Deze test behelst het beantwoorden van vragen op PC. Het resultaat van de antwoorden dient verwerkt en geïnterpreteerd door de psychologe.

Persoonlijkheidsonderzoek kan aantonen welke persoonlijkheidskenmerken bij een bepaald iemand dermate uitvergroot zijn dat ze moeilijkheden kunnen opleveren bij het dagelijks functioneren. Het kan aantonen hoe iemand met negatieve gebeurtenissen en stress omgaat of hoe iemand relaties opbouwt en onderhoudt met anderen.


Neuropsychologisch onderzoek


Bij neuropsychologisch onderzoek wordt gepeild naar een aantal cognities, met name de aandachtsvaardigheden en de concentratie, de geheugencapaciteiten en de uitvoerende functies.

Neuropsychologisch onderzoek kan aangewezen zijn bij evaluatie van ADHD en ASS, exploratie van geheugendefecten bij (vroegtijdige) dementie.

ADHD en ASS komen soms samen voor, waardoor beide condities kunnen worden onderzocht.


Contact

PsychO2
Prins Albertstraat 49
8800 Roeselare
051 69 57 66
info@psycho2.be

De site maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren. Door op akkoord te klikken of verder te surfen, verklaart u zich akkoord met onze privavyverklaring en ons cookiebeleid. Meer info Akkoord